Üdvözlünk Dombóvár Város Könyvtárának gyermekrészlegén!

 


Amit jó, ha tudnak a szüleid is

 

Olvasásnépszerűsítő program 8-14 éves korú gyerekek részére.

Célunk a kulturális értékmegőrzés, a régi értékek új, a gyerekekhez közelálló formában való megjelenítése, bemutatkozási lehetőség tehetséges fiatalok számára.

 

Egy jelentkezési lap kitöltésével kapcsolódhatnak a programba a gyerekek. Miután ezt kitöltve megkapjuk, cserébe adunk egy „Könyvbirodalmi igazolványt”, melyben az év közben megszerzett koronákat gyűjthetik.

 

Miért jár a korona?

Ha valaki csatlakozik hozzánk, „Ünnepváró feladatlap” helyes kitöltéséért, koronagyűjtő feladat megoldásáért, gyerekkönyvtári rendezvényen való részvételért, Könyvbirodalmi találkozón való részvételért, szereplésért, egy általunk ajánlott könyv elolvasásáért.

A gyűjtött koronákat októberben átváltjuk tallérra, ami a Könyvbirodalom hivatalos fizetőeszköze. 1 tallér=3 korona

 

Aki a naptári év végére a legtöbb koronát gyűjti össze, ő lesz a Könyvkirály/Könyvkirálynő, akit 2011 októberében, a Könyvbirodalom megalakulásának évfordulóján ünnepélyesen megkoronázunk.

 

Összeállítottunk egy listát 100 könyvből, melyeket olvasásra ajánlunk. Egy könyv elolvasása után a gyerekek könyvajánlót írnak kortársaik részére. Megfogalmazzák, hogy: Miért tetszett a könyv? Ki volt a kedvenc szereplő? Miért ajánlanák másoknak?
Minden könyv mellett megtalálható, hogy hány koronát ér. Az elolvasott könyvekért szerzett koronákat a „Könyvherceg olvasónaplóban” gyűjthetik. Az a kisgyerek lesz a Könyvherceg / Könyvhercegnő, aki a legtöbb könyvet, de legalább 8-at elolvas 12 hónap alatt. Az októberi koronázási ceremónián a Könyvherceg / Könyvhercegnő megkoronázására is sor kerül.

 

A koronázási ceremónia után a könyvbirodalmi forgatagban lehetőség nyílik a tallérok elköltésére. A tallérokért könyveket és értékes ajándéktárgyakat vásárolhatnak a gyerekek.