Üdvözlünk Dombóvár Város Könyvtárának gyermekrészlegén!

 


 

Választható könyvek kérdésekkel

 

 

 

 

 

 

Kate Dicamillo Cincin lovag legendája

 1. Ki vitte el Cincint a palota könyvtárába? Mik a legfinomabbak szerinte a papíron?
 2. Minek nézte Fülöp király Cincint, amikor először meglátta?
 3. Ki volt az első csuklyás, aki tömlöcbe vitte Cincint?
 4. Mi a rendes neve az Orsó Őrének?
 5. Ki vezette a hercegnőhöz Cincint?

A Cincin lovag legendája Newbery-díjjal kitüntetett egérrágta könyv! Na, ez nem azt jelenti, hogy csak az egerek olvassák! Épp az ellenkezőjéről van szó: a többszörös díjnyertes szerző regénye a világon minden gyermekszívet egy csapásra meghódított. Hogy mégis miért egérrágta? Megtudod, ha beleolvasol a gyönyörű kivitelű, művészi igényességgel megtervezett kötetbe... Cincin Lovag kétségkívül nem hősnek született. Sőt, amikor világra jött, egész családja fanyalogva nézett a csúnya, gyengécske kis lényre, akiről úgy tűnt, a másnapot sem éri meg. Hogy miképp lett belőle mégis nagy titkok tudója és fantasztikus kalandok részese? Sok minden kellett ahhoz... Egy palota, egy gyönyörű királylány, egy börtön, gonosz patkányok és Göbe baba... Mi történik velük? A te küldetésed, hogy kiderítsd, Olvasóm.

 

Roddy Doyle Kaland kaland hátán

 1. Mi volt Mister Mack foglalkozása, mielőtt feltaláló lett?
 2. Hány gyereke volt a haldokló csigának?
 3. Mit mondott Billie Jean férjének, mennyi időbe telik talán az új rekordkísérlete?
 4. Ki volt Missis O’Fookar?
 5. Mit tervezett éppen Mister Mack Robbie-nak és Jimmynek, amikor a régi főnöke telefonon kereste?

Mister Macket letartóztatták a bankban történt félreértés miatt, melyben része volt egy kínosan géppisztolynak látszó fűrésznek is. Ez idő alatt Mrs. Billie Jean Fleetwood-Mack nincs meg (elment, hogy megdöntse azt a rekordot, melyben titokban kell megkerülni a Földet). Ez idő alatt a kis Robbie és Jimmy Mack nem túlzottan praktikus alagútásási akcióba kezdenek a börtön alatt. Ez idő alatt a dublini meztelencsigák összefognak, hogy megkaparintsák az uralmat a világ felett. Vajon Rover, a kutya, és a kis Kayla Mack el tud-e osonni az árvasintérek és az undokoskodó börtönőrök előtt, hogy megmentsék a papát és a világot, vajon a falrengetően vicces Mack családnak sikerül-e megint minden?

 

Sharon Creech Rubin-völgy

 1. Mi volt Zordon bá’ kedvenc mondata?
 2. Mit mondott Ábrahám, mi űzi el a rossz álmokat?
 3. Hogy hívták a fogatlan őrültet?
 4. Miben tér el Ábrahám  Dallastól Florida szerint?
 5. Mit hagyott Dallas indulás előtt az íróasztalon?

Dallast és Floridát már szinte csecsemőkoruk óta úgy könyvelték el, hogy ők a bajkeverő ikrek. Miközben folytonosan az árvaház és a különféle nevelőszülők között hánykolódtak, csak egy dologra vágytak: hogy olyan helyre találjanak végre, amelyet otthonnak nevezhetnek. Az idő múlásával azonban egyre inkább kételkedni kezdtek abban, hogy ilyen hely létezhet egyáltalán. Ám egy napon Ábrahám és Sára, a különcnek tűnő idős házaspár meghívja magához Rubin-völgybe Dallast és Floridát, hogy azután elutazzanak a Rejtőzködő-folyóhoz, illetve Kenguruföldre. A völgy varázsa lebilincseli a két gyereket, miközben négyük között láthatatlan kötődések kezdenek kialakulni. A kalandos, gyermekien játékos, máskor viszont szívbe markoló jelenetekkel tarkított regény Newberry Medal-díjjal kitüntetett írónője arra mutat rá, hogy szeretni sohasem késő.

Stephen Chambers Jane és a Hollókirály

 1. Hogy hívták a világ fekete lelkét, a meggyalázott igazság hercegét, a bukottat?
 2. Milyen ajándékot kapott Jane a nagyijától?
 3. Mi a pálcikaemberek rendes neve?
 4. Honnan tudta Jane a nagymamája lakásában, hogy milyen számot kell hívnia?
 5. Fegyver-e a Gyémánt tükör?

Ez a nap is rosszul kezdődik. Míg a többi gyerek az udvaron játszik, az osztályteremben senyvedő Jane különös dolgot vesz észre: az iskolaudvar egyik fáján lakó mókus összecsomagol és elköltözik - ahogyan a jelek szerint a környék összes más állata is. Leguánja vészjósló figyelmeztetést karmol a homokba: Közeleg. Méghozzá a rejtélyes és félelmetes Hollókirály, s egy kutyát sétáltató vak öregember szerint éppen Jane az, aki megmentheti tőle a világot. És ha mindez még nem lenne elég egy napra, Jane szüleit szemmel láthatóan megbabonázzák az elektronikus eszközök, teljesen megfeledkeznek a világról, valamint arról, hogy vacsorára várják Diana nagyit, aki hatalmas vihar és egy különös ajándék kíséretében érkezik. Hamarosan aztán végleg elszabadul a gonosz, és úgy tűnik, Jane valóban kénytelen lesz egymaga szembeszállni a Hollókirállyal, hogy megtörje hatalmát és helyreállítsa a világ rendjét.

 

Sara Pennypacker Tehetséges Klementin

 1. Klementin iskolája kirándulásra gyűjt. Mivel járulnak hozzá az ötödikesek?
 2. Hogy hívják az Omaha ikreket?
 3. Melyik cipót választotta Klementin a cipőboltban?
 4. Az előadás előtt az egyik szervezőnek, Margó osztályfőnökének el kellett mennie. Miért?
 5. Ki lett Rizsa igi segítsége a műsorban?

Többszörös díjnyertes, kedves, vidám olvasmány kisiskolásoknak! Az Év Legjobb Könyvének választották az alábbiak: a Child magazin, a Nick Jr. magazin, a Publishers Weekly és a School Library Journal A harmadik osztályos Klementin a csúcson érzi magát - na, jó, nem mindig. Amikor osztályfőnöke bejelenti, hogy tehetségkutató vetélkedőt rendeznek, Klementin pánikba esik. De hiszen neki semmihez sincs tehetsége! Nem tud énekelni, se táncolni, és semmiféle hangszeren nem játszik. Még csak ugrándozni sem tud igazán jól. És ha ez nem lenne elég, Klementin tökéletes legjobb barátnőjének, Margónak annyi mindenhez van tehetsége, hogy már fel sem tudja sorolni.

 

Darvasi László Pálcika, ha elindul

 1. Miért szerette Pálcika a finn, a svéd és a norvég házakat?
 2. Pálcika milyen hangokon tudott énekelni és dudorászni?
 3. Miért gurult el a paradicsom?
 4. El akarta képzelni Pálcika, hogy hogyan látná a dolgokat, ha a rettenetes Fűrész úr lenne?
 5. Hogyan lesz a pálcikarakás?

 

Egyetlen pálcika is lehet hős! Így szól Süni Vitéz jóslata, de igaza lesz-e vajon? Mi történik egy pálcikával, ha elindul? Hova jut? Kikkel találkozik? Pálcikának sok rokona, barátja van: a ropi, a kötőtű, a fogpiszkáló vagy a szívószál bár mind hasonlók Pálcikához, de Pálcika csak egy van. Neki viszont számtalan mesélnivalója akad Daru Dénesről, Gyuszi Nyusziról, a Szalonna Rablókról vagy éppen a rettenetes Fűrész úrról. Darvasi László meséiben Pálcika újra és újra útnak indul, hogy megismerje a világot, de a világ is megismeri őt. A nagysikerű Trapiti meseregények után Darvasi László Pálcika-történetein keresztül Koncz Timea játékos illusztrációival együtt most az egész család megtudhatja: milyen Pálcika szerint a világ

 

Berkes Péter SOS – szobafogság!

 1. Amikor kiderül, hogy a szülők üdülési beutalót kapnának a bolgár tengerpartra, mit javasol Marci, kitől kérjen apu pénzt az üdülésre?
 2. Mikor ereszti meg Terus néni az első vészjelző telefont
 3. Hány szülője volt összesen Zsarátnoknak?
 4. Juliska néni közli a doktornővel, hogy nem tudja tovább vezetni a háztartását, de egyúttal megoldást is javasol. Mi az?
 5. Miért döbbent meg Terus néni, miközben belemélyedt Marci spirálfüzetébe?

Odakinn tombol a nyár, a 12 éves Csaba Marci, pedig "önnemesítő szellemi programot" teljesít konok és dúsgazdag nagynénje lakásának szobafogságában. Persze nem sokáig tűri.
Berkes Péter fordulatos új ifjúsági regénye szórakoztató választ ad lázadásának miértjére és mikéntjére is.
A kötethez Cakó Ferenc készített szellemes rajzokat.

 

Mary Pope Osborne Múmiák nyomában

 1. Melyik kaland során találta Jack az aranymedált?
 2. Hol van a temetkezési kamra a könyv szerint?
 3. Hogy hívták a Nílus királynőjét?
 4. Hogy nézett ki a mellékfolyosó?
 5. Milyen ebédről ábrándozott Jack?

A csodakunyhó az ókori Egyiptomba repíti a testvéreket, ahol egy réges-rég halott királynővel találkoznak. A szépséges uralkodónő a segítségüket kéri. De segíthet-e két, a jövőből idepottyant gyerek, vagy ők is múmiaként fogják végezni?

 

Csukás István Utazás a szempillám mögött

 1. Hogy különbözött Lackó a többi gyerektől?
 2. Milyen szerepet töltött be a gomba
 3. Kik tanítják mosolyogni Kálmán bácsit?
 4. Meg tudták-e mondani a vakondokok, hogy hova gurult az üveggolyó? Miért? Nem, mert rosszul látnak, semmit se látnak, egyáltalán semmit. 57.o)
 5. Hol találták meg az üveggolyót?

A könyv tulajdonképpen egy összefüggő történet, amelyben minden éjjelre jut egy álom. Ezekben az álmokban keresi Lackó az elveszett üveggolyót. Keresés közben furábbnál furább természetű figurák adnak neki furábbnál furább tanácsokat, arra nézve, hogy hogyan keressen, és merre keressen vagy miért ne is keressen egyáltalán.

 

Nógrádi Gábor Hecseki és a kedves betörők

 1. Miért nem lehet olyan világos az alagsori lakás, mint a földszinti vagy mondjuk a tizedik emeleti?
 2. Az aktatáskás, nevezetesen Pók Pál a délelőttöt a helyszín felderítésével töltötte. Mi volt a módszere?
 3. Miért éppen a Liliomba fújtatott el az igazgató?
 4. Ki volt az a két nő, aki otthon várta Hecsekit?
 5. Mit mondott Hecsekiné a férjének, amikor meglátta az alagsori lakást? Mit tenne vele, ha nem szeretné annyira?

Melyik porcelánfigurát érdemes elrabolni, ha sokféle van? Nagy gond ez egy betörő számára! Mi a teendő, ha a lefolyóból feljön a víz? Nagy gond ez egy család számára! Igaza lehet-e annak, aki rablóktól rabol, és csalókat csal meg? Nagy gond ez egy rendőrnyomozó számára! A Gyerekrablás a Palánk utcában főhőse, Hecseki Boldizsár (akit a filmben Koltai Róbert személyesített meg) ismét valami olyasmit tesz, amit egy rendőrnek tilos: a bűnözők mellé áll, őket segíti. Döntését még az sem menti, hogy a betyáros betöréseket gyerekek követik el egy nagymama segítségével. A regényben még főszerepet játszik néhány pofon, egy kenguru, a Vidám Park szellem-vasútja, valamint egy nagyméretű dugó. Mindebből látszik, hogy Hecseki Boldizsár új története titokzatos és félelmetes. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk! Meg azoknak, akik szeretnek nevetni.

 

Dániel Anna Erzsébet királyné

 1. Mi volt Miksa herceg főszenvedélye?
 2. Mit válaszol Sissi Dorner kisasszonynak, amikor megkérdezi, hogy mit felelne a főhercegnek, ha arra kérné, legyen a felesége?
 3. A Habsburgok trónját két nagy történelmi sorsfordulón mentette meg a magyarság. Mi volt ez a kettő?
 4. Hány ágyúlövés adja tudtul a népnek, a birodalomnak, egész Európának, hogy a császári trónnak örököse született?
 5. Mikor születik a királyi pár legfiatalabb gyermeke? Hogy hívták?

A bajorországi Possenhofenben szinte polgári körülmények között, ceremóniátlan, természetközeli környezetben nevelkedik a bakfiskorú Sissi. Senki sem szánja uralkodónak. Amikor Zsófia főhercegasszony menyjelöltválasztása a Habsburg-családnak erre az ágára esik, akkor sem Erzsébet, hanem a nővére, Helén a császárnak kiszemelt menyasszony. A közismert történetet, hogyan szeret belé első látásra az ifjú Ferenc József gyönyörű unokahúgába, Dániel Anna színesen és élvezettel meséli. A századunk 30-as éveiben megjelent nagy sikerű, több kiadást megért életregény romantikakedvelő fiataloknak és idősebbeknek egyaránt ajánlható, vonzó olvasmány.

Michael Ende Varázslóiskola Vágyországban

 1. Hogyan lehet eljutni Vágyországba?
 2. Mi a vágyerő első és legfontosabb szabálya?
 3. Mi volt az ötödik lecke?
 4. Milyen versengésbe kezdett Mug és Máli?
 5. Mit csinált a Mug és Máli által varázsolt lénnyel Rozmarino úr

Szilber Rozmarino varázslóiskolájában Máli és Mug, a két legtehetségesebb tanítvány lépésről lépésre sajátítja el a varázslás művészetét. Néha türelmetlenkednek, látványos mutatványt szeretnének véghezvinni, ám keservesen megbánják, hogy a saját fejük után akartak menni. Be kell látniuk ugyanis, hogy Szilber tanár úrnak igaza van: a varázslás leghathatósabb eszköze, a Fantázia veszedelmes jószág, szörnyeket is képes teremteni. A történet tehát hajszál híján rossz véget ér, de szerencsére a tanár úr nem hagyja cserben az imposztorokat. Ende szép meséje másodszor jelenik meg, ezúttal külön kötetként, Kathrin Treuber varázslatos illusztrációival.

Thomas C. Brezina Fiúk kizárva! Szépségkirálynő kerestetik!

 1. Lizi alig várta, hogy elinduljon az Eper-lakhoz. Mit tett, hogy gyorsabban teljen az idő?
 2. Mit felelt Schiketanz asszony Tinkának, hol tanulhatja meg azokat a speciális varázsigéket, amiket mutatott neki?
 3. Kisugárzás, amitől mindenkinek tátva marad a szája. Mi a varázsige?
 4. Milyen kiegészítést írtak a Boszorkányok Klubjának szabályzatához?
 5. Ki szabadította meg minden rossz varázslattól Tinkát és Lizit?

A beharangozott szépségversenyre pont Lizi, Tinka "nekem-nyolc-hogy-mi-a-divat" testvére jelentkezik! A szerencsés nyertes jutalma egy fergeteges fotózás! De most komolyan: Lizi és a modellkedés? Ugyan már, esélye sincs! Elvégre Tinka a család bűbáj virágszála, ráadásul a boszitestvére már megint észvesztően furcsán viselkedik. Tetejébe még Schicketanz asszonyság is újra felbukkan a Kristály utcában! Csak nem vissza szeretné kapni a varázserejét? Tinka hatalmas kétségbeesésében még az ujját is megreccsenti és ezzel csak még több káoszt kreál! Szépségpötty-varázslat, boszitorna, féltékeny szélörvények és óriási mulatság a legeslegjobb barátnőknek!

Jacqueline Wilson Apja lánya

 1. Ki tervezte a kertet?
 2. Mi került elő a harmadik születésnapi csomagból, amit apjától kapott?)
 3. Miket (8) kérdezett Floss anyja apjától a telefonban?
 4. Rose négy különböző óriáspizzát rendelt. Milyeneket?

Floss szívesen lóg a hétvégeken apja lepukkant kávézójában, pedig tényleg nem valami menő hely. Floss legjobb barátnője sem érti, mit lehet rajta szeretni. Aztán egyszerre a kislány akár rninden nap itt időzhet, ugyanis úgy dönt, hogy nem követi anyját és annak új férjét Ausztráliába, inkább apjával marad. Igaz, apu nem vasal túl ügyesen, néha gyűröttek maradnak a blúzok, de jól elvannak kettecskén sültkrumplis szendvicsen és vattacukron, amit a helyi vidámparkban szereznek be. Ám egyszercsak beüt a mennykő. Floss apja teljesen tönkremegy, lehetetlen helyzetbe kerülnek. Van-e visszaút? Segítenek-e az új barátok?

 

Karl May A medvevadász

 1. Melyik törzsből származik Wohkadeh?
 2. Ki Maho akono?
 3. Minden ogallalla szabadember, de mi történik akkor, ha egy harcos elárulja testvéreit?
 4. Hogy hívták Tim és Jim öszvéreit?
 5. Kiknek a főnöke Winnetu?

Karl May hősei, Old Shatterhand és Winnettu, ezúttal a sivatagi rablókkal veszik fel a küzdelmet. A híres Medvevadász segítségével, izgalmas kalandok során végül is legyőzik a pusztaság banditáit.

 

Thomas Brezina Hét tappancs gazdája, Penny Segítség, megőrült a családom!

 1. Hogy nézett ki a férfi, akit Penny, Elvis és a kutyák láttak a ringlispíl lépcsőjén?
 2. Mi állt azon a gyűrött lapon, aminek a bal fölső sarkába egy vörös hajú, szeplős fiú képe volt ragasztva?
 3. Miért kellett ellátogatnia a galléros gyík műtéte után az állatkertbe Penny papájának?
 4. A Zack élelmiszer-áruháznál talált kutya túl volt-e az életveszélyen az injekció után?
 5. Bert a szüleivel egy ikerház felében lakott a város másik végében. Milyen volt az előkert?

Pennyt rettegésben tartja egy ismeretlen, aki figyeli, és sms-eket küldözget neki. Valaki, akinek az állatok semmit sem jelentenek, a Penny mobiltelefonjára érkező üzenetekben azzal fenyegetőzik, hogy kutyákat fog elrabolni és megmérgezni. Vajon sikerül-e Pennynek időben megállítania az állatkínzót? Az már csak hab a tortán, hogy a Moosburger család férfitagjai is az őrültet játsszák. Mit fog gondolni róluk Julia az angol cserediáklány?

 Rónaszegi Miklós A Sánta Bölény

 1. Miért kapta Okos Hód Fiának lova a Fehér Fergeteg nevet?
 2. Mi Okos Hód másik neve?
 3. Hova kell varrni a hőstettek képét, hogy tovább bátorítsák a harcosokat?
 4. Hol éltek a feketeláb indiánok?
 5. Ki nélkül nem tudta volna megtalálni Okos Hód Fia Sánta Bölényt?

Nagy indiánregények írójának egyik kedves könyvét tartjátok kezetekben. Olyan világról ír benne, amely már a messzi múlté. Okos Hód Fiának izgalmas, szép története jó kétszáz esztendővel ezelőtt játszódik, amikor Észak-Amerika vidékein még csak az indiánok voltak egyedüli urai erdőnek, mezőnek, hegyeknek, vizeknek. Igaz, nem volt könnyű az életük, nemegyszer éheztek is, de legalább szabadok voltak. Még nem láttak fehér embert, vagy csak akkor találkoztak vele először. Nos, egy ilyen első találkozás képe is felvillan ebben a történetben. Írója azt szeretné, ha szívetekbe zárnátok fiatal hősét, aki majdnem olyan, mint amilyenné ti szeretnétek válni: bátor és merész, tiszteli szüleit, szereti testvéreit, ismeri, óvja, védi a természetet, barátja az állatoknak, s persze minden nehéz pillanatban igyekszik derekasan megállni a helyét.

 

Kiss József László Jó szelet, kapitány!

 1. Miért lett Veréb Veréb?
 2. Hogy hívták a magyartanárnőt?
 3. A Csete utcai indián törzs megszűnt. Mit alakítottak helyette tagjai?
 4. Miért a Sportuszodában fognak tusolni az edzések után?
 5. Mi az a hajómalom?

A Jó szelet, kapitány! egy nyári vízi táborozásról szól. Amit elmond, az valóban megtörtént, a sok kaland, játék, romantikus szórakozás mind-mind az úttörők életének része, az a szerencse, hogy mindig akad néhány még nem egészen felnőtt, aki hajlandó velük játszani – s közben vigyáz is rájuk. A szereplők sem költöttek – valódiak. Ma már nem hordják a matrózsipkát, mert mégiscsak furcsa lenne az üzemben, ahol Veréb kohómérnök, vagy a műhelyben, ahol Dűzni autót szerel, de még az iskolában is, ahol Cujás vagy Félkopasz tanár.

Enid Blyton Kaland a Kincses Szigeten

 1. Milyen rokoni szál fűzi Quentint Dickhez?
 2. Mit válaszolt Geroge Dick azon kérdésére, hogy hogyhogy senki nem vesz meg egy ilyen kedves kis szigetet?
 3. Mit mondott Julian Georgeról, milyen ember szerinte?
 4. Miért írta Geroge olyan néven alá a cetlit, amit sosem használ?
 5. Megengedte-e Gerorgenak az apja, hogy megtartsa Timet? 

Thomas Brezina Az éjféli parti

 1. Mi volt Vanessáéknak hétfőn a harmadik órájuk?
 2. Miért nevezi Wandát és Vanessát zöldfülűeknek Susanna?
 3. Hogy hívják Vanessa kedvenc nagynénjét?
 4. Mi volt a biológiatanárnő gúnyneve kislány korában?
 5. Kié volt a zöld nyakkendő, ami a földön feküdt?

Mary Popy Osborne A sárkánykirály udvarában

 1. Hány darab agyagkatonát készített a sárkánykirály?
 2. Milyen színű volt a selyemgombolyag?
 3. Mire kényszerítette alattvalóit a Sárkánykirály?

Kőszegi Szabolcs kérdései

Mary Popy Osborne Vakáció a vulkánnál

 1. Ki mentette meg Anniet és Jacket?
 2. Mikor tört ki a vulkán?
 3. Hogy hívják a könyvtárost, aki segíti Jacket és Annie-t?

Kőszegi Szabolcs kérdései

Geronimo Stilton Az Óriáscsontvázak völgye

 1. Hol volt a kincsesláda Trappola házában?
 2. Mi volt a terepjáró vezetőjének a neve?
 3. Ki öltözött be Fosszília kisasszonynak?

Kőszegi Gergő kérdései

 

Mary Popy Osborne Dinoszauruszok földjén

 1. Mikor halt ki a pteranodon?
 2. Melyik dinoszaurusz mentettem meg Jack-et?
 3. Melyik dinoszaurusz él kolóniákban?

Kőszegi Szabolcs kérdései

 

Mary Popy Osborne Jönnek a vikingek

 1. Mit jelent a barát szó?
 2. A legnagyobb viking hajónak mennyi evezője volt?
 3. Hogy hívják a történetet, amit keresnek?

Kőszegi Szabolcs kérdései

 

Geronimo Stilton El a mancsokkal te sajtképű

 1. Ki öltözött be Geronimonak?
 2. Kik csapták be Rasmaussen Nellit azzal, hogy rajongói klubot alakítottak?
 3. Milyen alakú volt Rasmaussen Nelli üvegasztala?

Kőszegi Gergő kérdései

 Mary Popy Osborne Kalózok hajóján

 1. Hogy hívják a matrózt?
 2. Kinek a kincsét keresték?
 3. Hogy hívták a papagájt?

Sallai Barna kérdései

 

Mary Popy Osborne Oroszlánlesen

 1. Mia a madár fajtája?
 2. Mi a rejtvény megfejtése?
 3. Hány oroszlán volt a fa alatt?

Sallai Barna kérdései

 

Mary Popy Osborne Irány az olimpia!

 1.  Milyen városba utaznak Jackék? (Jack és Annie)
 2. Kik nem lehetnek bent nézni az olimpiát?
 3. Mivel repültek haza?

Kőszegi Gergő kérdései

 

Geronimo Stilton Ajjaj, micsoda baj!

 1. Kinek volt a hobbija a versolvasás?
 2. Ki ütötte el Geronimot?
 3. Mikor sérült meg Geronimo? 

Mary Popy Osborne Jegesmedvék között

 1. Milyen kutya vezeti a szánt?
 2. Mi a rejtvény megoldása?
 3. Mik lettek ez után a kaland után a gyerekek?

Kőszegi Szabolcs kérdései

 Mary Popy Osborne Vadnyugati kalandok

 1. Minek nevezték őket ott?
 2. Ki volt a zongorázó?
 3. Mi volt a dal címe?

Sallai Barna kérdései

 

Mary Popy Osborne Delfinek hátán

 1. Mi volt a delfinek neve?
 2. Mi volt a könyv címe?
 3. Hogy hívják a legcsúnyább kagylót?

Sallai Barna kérdései